Представники феросплавних заводів Ігоря Коломойського та активістів-антикорупціонерів продовжать спільно зривати засідання Вищого антикорупційного суду з приводу закриття справи «Роттердам+».
Про це заявив колишній підозрюваний у справі «Роттердам+», екс-глава НКРЕКП Дмитро Вовк. https://www.facebook.com/dmytrovovvk/posts/368952874881711
«Ювілейне, десяте засідання за скаргою "потерпілих" (заводи Коломойського) та "заявників" (співчуваючі Коломойському) призначене на наступному тижні. Переконаний - знову хтось з них не прийде/захворіє/піде в законну відпустку!», - заявив Вовк на своїй сторінці в Facebook.
Він наголосив, що попередні 9 судових засідань в закритій уже справі «Роттердам+» заводи Коломойського і антикорупціонери успішно зірвали, по черзі не являючись на судові засідання.
Нагадаємо, 20 травня новий прокурор САП в четвертий раз закрив справу «Роттердам+». Перший раз справа була закрита ще 27 серпня 2020 року. Потім аналогічні рішення приймалися в січні і березні 2021 року.
Ці рішення також були підтверджені Офісом генерального прокурора і Вищим антикорупційним судом України.
Розслідування справи «Роттердам +» тривало більше 4 років. За цей період було проведено понад 10 державних і міжнародних експертиз, які все підтвердили економічну і юридичну обґрунтованість формули.
Відповідно, в ході розслідування не було виявлено ні збитків від дії формули, ні потерпілих.