24 серпня на площі Конституції до 30-річчя Незалежності України відбудеться знакова подія – концерт всесвітньовідомого італійського тенора Андреа Бочеллі. Подія стане першим заходом на шляху створення в Києві Центру сучасного мистецтва – музею Івана Марчука. ДТЕК, який вже 16 років інвестує в розвиток України, долучився до благородної ініціативи й таким чином робить свій внесок у відзначення 30-річчя Незалежності України та розвиток українського сучасного мистецтва.

«30-річчя Незалежності України – це важлива подія для історії нашої держави. Відзначаючи це свято сьогодні, ми об’єднуємо наші зусилля та підтримуємо ініціативу Президента, яка прагне вивести Україну та її сприйняття у світі на якісно новий рівень. Залучення митців світового рівня, поєднання мистецьких традицій і сучасності в мультимедіа форматі благодійного заходу – важливий спільний крок до створення Центру сучасного мистецтва і промоції потужної творчої енергії України у світі», – відзначив генеральний директор ДТЕК Максим Тімченко.

Головна ідея створення Центру сучасного мистецтва – музею Івана Марчука полягає в широкій репрезентації й промоції українського мистецтва. Втілення цієї ідеї має на меті побудову інноваційного арт-простору, який прийматиме творчість усіх сучасних митців.

Для реалізації ініціативи створено благодійний фонд ModernArtFoundation, який спільно з ДТЕК та іншими компаніями виступив співорганізатором концерту Андреа Бочеллі.

Кожен гість концерту матиме унікальну нагоду долучитися до цього благодійного заходу, зробивши внесок на реалізацію проєкту Центру сучасного мистецтва – музею Івана Марчука. Мистецьку акцію, названо, як і перший цикл робіт Івана Марчука, «Голос моєї душі».

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Також разом з Андреа Бочеллі виступлять 4 найвидатніші українські співачки – солістки Національної Опери України Людмила Монастирська і Тамара Калінкіна, а також Народна артистка України Тіна Кароль та переможниця Євробачення, Народна артистка України Джамала – у супроводі Національного симфонічного оркестру під керівництвом Володимира Сіренка та за участі Національного заслуженого академічного українського народного хору України імені Григорія Верьовки. Оркестром диригуватиме всесвітньовідомий Маестро Марчелло Рота (Marcello Rota).