Шоу запустили напередодні Дня Незалежності-це тестовий показ світлової інсталяції, яка прямо на схилах показує символічні кадри про історію козацтва.

Створення такого унікального для України дійства стало частиною нової Хортиці, яка переживає масштабну реставрацію.

Партнер проекту, група "Метінвест", підтримав розробку концепції, згідно з якою виконуються роботи на острові. І, спільно з Міністерством культури, ініціював створення на Хортиці перманентного лазерно-проекційного шоу.

"23 серпня небо, землю і пороги на Хортиці прикрасили незвичайні візерунки. У тестовому режимі вперше в Запоріжжі запустили лазерно-проекційне шоу. Це спільний подарунок "Метінвесту" та Міністерства культури та інформаційної політики до 30-річчя незалежності України, це ще один туристичний магніт на острові. Світлова інсталяція - це провідник у світ яскравих історичних образів і національних символів, які розкривають українську ідентичність", – підкреслив генеральний директор ВАТ "Запоріжсталь" Групи "Метінвест" Олександр Мироненко.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Унікальна технологія і спеціально розроблений софт дозволяє кожному відвідувачу взаємодіяти з інсталяцією. У Музеї історії запорізького козацтва будуть розміщені світлові QR-коди для скачування програми, яка дозволить відвідувачам запускати світлові інсталяції самостійно. Одночасно на смартфоні гостя буде відображатися історична довідка про проектованому символі.

Реалізувала складний проект компанія Expolight.

"Під час шоу використовується найпотужніший лазер, який коли-небудь використовувався в Україні, – розповідає керівник компанії Expolight Микола Каблука. - Його спеціально виготовили в Дніпрі. Він настільки потужний, що може створювати графічний образ навіть на небі. Це проект, яким зможе пишатися вся Україна і цей продукт помітять у всьому світі"

Наступний показ шоу відбудеться під час музичного фестивалю Zound-2021 – 27 серпня.

Нагадаємо, в 2021 році почалося велике відродження острова. Хортиця стає сучасним простором для культури, туризму, духовності, відпочинку, саморозвитку. Комфортним і безбар'єрним для кожного. Це ініціатива президента України Володимира Зеленського, проект реалізується під його особистим контролем. Відродження Хортиці в пріоритетній зоні відповідальності заступника керівника офісу президента і координатора президентської програми "велике будівництво" Кирила Тимошенко.