До Дня Державного Прапора та на честь 30-річчя Незалежності України комбінат " Запоріжсталь "Групи" Метінвест "встановив національний прапор на вантовому мосту в Запоріжжі, який будується в рамках програми"велике будівництво".

Згідно прес-релізу компанії в понеділок, величезний стяг розташований на пілоні моста на найвищій точці над р. Дніпро - в 95 м від поверхні води.

"До 30-го Дня Незалежності України металургам "Запоріжсталі" хотілося піднести місту особливий подарунок. Ми встановили величезний державний прапор на головний пілон вантового моста посеред Дніпра, який видно з багатьох точок міста, що уособлює нашу підтримку країни в будівництві і зміцненні сильної незалежної України", - зазначив генеральний директор "Запоріжсталі" Олександр Мироненко, якого цитує прес-служба.

До головних державних свят проектно-конструкторське бюро комбінату" Запоріжсталь " розробило спеціальний проект зі встановлення прапора України на пілон споруджуваного вантового мосту. Спеціально для установки був пошитий прапор розміром 41х27 м.враховуючи особливі вітрові навантаження, які відчувають конструкції над річкою, по всій площі прапора прошиті спеціальні стропи і зроблені повітряні клапани, щоб знизити парусність і зберегти його цілісність.

Спільно з будівельною компанією "Onur" і групою монтажників-висотників компанії "Промальпінізм", полотно прапора загальною площею 1100 кв.м, закріплене на спеціальній монтажній металевій Балці, підняли на пілон і надійно закріпили. Включаючи підготовчий етап, монтаж унікальної конструкції тривав близько трьох днів.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Також традиційно до свята гендиректор комбінату підняв державний прапор на найвищій точці "Запоріжсталі" - колошнику доменної печі №3 на висоті 85м. оновлено державні прапори на всіх адміністративних будівлях підприємства, додатково встановлено Національні прапори на головних пішохідних прохідних підприємства.

В іншому прес-релізі групи повідомляється, що в Черкаській області в понеділок відкрили арт-об'єкт "серце України", виконаний зі сталі "Метінвесту", напередодні 30-ї річниці незалежності країни.

Комплекс розташований в географічному центрі України-селі Мар'янівці Звенигородського району. Донедавна про місце розташування центру країни інформував лише пам'ятний знак.

Арт-об'єкт складається з 25 пар крил, які символізують всі області України і Республіку Крим. Білі сталеві крила прикрашені характерними для кожної області орнаментами. У центрі комплексу під склом розташована скульптура серця. Композицію доповнює 52-метровий флагшток з найбільшим у Черкаській області прапором України. Площа комплексу-майже 5 тис. кв. м, висота – понад 5м.

"Серце України" створено за принципами безбар'єрного середовища: тут передбачені пандус, тактильна навігація, аудіогід, модель комплексу для слабочуючих людей.

Для будівництва арт-об'єкта "Метінвест" поставив понад 66 тис.тонн сталі вартістю 2,8 млн грн. Гарячекатаний лист, труби, куточки і швелери зроблені на маріупольських підприємствах Групи – ММК ім. Ілліча та "Азовсталі".

Президент України Володимир Зеленський в ході церемонії відкриття об'єкта зазначив, що " сьогодні у нас з вами велике сімейне свято – день символу нашої великої родини, день синьо-жовтого прапора, День Державного Прапора України. У 30-ту річницю відновлення нашої незалежності ми піднімемо його саме тут, в географічному центрі України. Саме тут б'ється серце, серце України. Це арт-об'єкт, навколо якого розташовано 25 сталевих крил, які символізують наші 24 області і наш Крим".

У свою чергу гендиректор групи "Метінвест" Юрій Риженков додав, що сталеве "Серце України" розташоване в самому центрі країни і зроблено з українського металу.

"І це наш привід для гордості. Ми впевнені, що попереду кожного з нас чекає ще багато приводів пишатися українським, адже металургія і вся промисловість працюють для процвітання і розвитку країни. Група ""Метінвест" створена на екваторі Незалежності України, і кожен день протягом усіх 15 років роботи ми ділом доводимо справедливість цих слів. І ми продовжимо це робити, тому що віримо в Україну і українців", - підкреслив топ-менеджер.

Голова Черкаської облдержадміністрації Олександр Скічко сказав, що в області хотіли створити до 30-річчя нашої України щось особливе. "Ми повинні не тільки пам'ятати минуле, а й створювати сьогодення. Тому ми вирішили створити унікальний арт-об'єкт: символічно об'єднати всю Україну в одному місці сили".