Динаміка наповнення складів ТЕС вугіллям за минулий тиждень поліпшився, спрацювання запасів скоротилося до 1,7% за тиждень.

Про це йдеться в повідомленні системного оператора НЕК «Укренерго».

«Станом на ранок 25 серпня на складах ТЕС знаходиться 750 тис. тонн вугілля, що на 1,7% менше, ніж на початок попереднього тижня (16 серпня — 763 тис. тонн). Водночас збільшилися запаси газового вугілля у порівнянні з початком попереднього тижня — на 2,2% до 501 тис. тонн (16 серпня — 490 тис. тонн)», - повідомили в держкомпанії.

У порівнянні з попереднім тиждень темпи спрацювання вугілля поліпшилася з 2,6% до 1,7%, зазначили в «Укренерго».

«За останні три дні запаси газового вугілля збільшилися на 33,2 тис. Тонн», - наголосили в деркомпанії «Укренерго».

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

В «Укренерго» зазначили, що відповідно до графіка накопичення палива, затвердженого Міненерго, на складах ТЕС знаходиться в 2 рази менше вугілля, ніж має бути на 25 серпня.

Нагадаємо, в серпні середньодобовий обсяг поставок вугілля на всі українські ТЕС - приватні і державні - збільшився на 11,5% до 48 тис. т/добу, в порівнянні з аналогічним періодом липня.

У травні-липні через різкий обвал цін ТЕС і ТЕЦ не мали можливості купувати вугілля в повному обсязі, що призвело до зниження запасів палива. У серпні ситуація виправилася і ГК ТЕС почали контрактувати нові обсяги вугілля в тому числі по імпорту.

Зокрема компанія ДТЕК почала поставки вугілля з Польщі, підписавши договір про імпорт 320 тис. т.