Встановлені мита на експорт металобрухту не здатні запобігти масовому вивезенню сировини з України, Мінекономіки необхідно терміново ввести заборону на експорт.

Про це заявив народний депутат, член Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Андрій Ніколаєнко.

"Для мене дивно, що не працюють мита, тому що ми їх продовжували. Мабуть, це пов'язано в першу чергу з високою ціною на метал, і їх розмір не є достатнім для того, щоб запобігти експорту. Мінекономіки потрібно терміново проводити з металургами нараду і визначити обсяги, періоди. Можливо, на якийсь момент обмежувати взагалі вивезення", - сказав Ніколаєнко.

На його думку, Україна повинна захистити вітчизняних металургів, які вже почали відчувати дефіцит металобрухту, що є для них стратегічною сировиною, через його масовий експорт в останні місяці.

«Ми можемо і повинні захищатися. Я вивчу це питання і запропоную профільному міністерству, профільному міністру якнайшвидше його розглянути, на цьому тижні», - пообіцяв Ніколаєнко.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Раніше президент ВП "Укрметалургпром" Олександр Каленков заявив, що влада повинна негайно заборонити експорт брухту, інакше металурги залишаться без сировини і змушені будуть скорочувати виробництво.

Нагадаємо, згідно з даними Держмитниці, зовнішні поставки українського металобрухту почали зростати з середини весни: у квітні вони склали 38 тис. т, у травні – 60 тис. т, у червні цей показник побив рекорд - 85 тис. т.