За результатами 6 місяців 2021 року компанія "ДТЕК Енерго" отримала чистий збиток у 484 млн грн через кризу в енергетичній галузі.

Про це йдеться в повідомленні компанії.

"Основна причина – затяжна криза в енергетичній галузі, що створило багатомільярдні борги між учасниками ринку. Станом на 30 Червня загальна заборгованість з боку державних компаній становила 9,7 млрд грн», - повідомили в «ДТЕК Енерго».

Виручка компанії за звітний період склала 23,5 млрд грн, що на 15% вище показника першого півріччя 2020 року.

"Зростання виручки в основному відбулося за рахунок збільшення обсягів відпуску електроенергії на 14,5% в порівнянні з першим півріччям 2020 року, коли діяли штучні обмеження ТЕС на виробництво електроенергії», - пояснили в компанії.

Популярні новини зараз
Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Однак на фінансових показниках "ДТЕК Енерго" позитивно відбилося завершення в травні 2021 року реструктуризації позик.

ДТЕК Енерго в першому півріччі 2021 року практично подвоїв капітальні інвестиції в порівнянні з аналогічним періодом минулого року – до 2,04 млрд грн.

"Компанія активно готується до опалювального сезону – видобуває та імпортує вугілля, ремонтує енергоблоки теплоелектростанцій. За перше півріччя в ремонтну кампанію енергоблоків було інвестовано 878 млн грн, всього в цьому році планується інвестувати в ремонти ТЕС майже 2,5 млрд грн», - підсумували в «ДТЕК Енерго».