Про це пише Голос.Інфо.

Що особливо небезпечено, на думку директора Центру зовнішньополітичних досліджень ОПАД ім. О. Никонорова Сергія Пархоменка, на передодні візита Володимира Зеленського до США, де має відбутися зустріч з його колегою Джо Байденом.

“Україна стане привабливою для інвесторів і комфортною для життя, якщо забезпечить громадянам свободу, порядок та безпеку” – йдеться на сайті Президента України.

Виголошені вони (ці слова про інвестиції, прим. ред) були якраз напередодні візиту в США, де Зеленський має зустрітися зі своїм колегою Джо Байденом. Озвучуючи свою заяву, президент України або свідомо брехав, або ж реально демонстрував, наскільки він не в темі щодо ситуації з іноземними інвесторами.

Адже протягом літа провідні світові, не кажучи вже про українські, ЗМІ облетіла інформація, як Ігор Коломойський, на каналі якого він і зробив вищенаведену заяву, намагається забрати бізнес канадського інвестора Майкла Юрковича, як олігарх не дає підключитися сонячній електростанції Майкла в Нікополі до електромережі, здійснюючи таким чином тиск на підприємство, залишаючи його без прибутку, а працівників – без зарплати.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще
– підкреслює експерт.

РНБО, яке очолює саме президент, вводить напередодні візиту Зеленського санкції проти Андрія Деркача. Це, звичайно, добре. Але як щодо санкцій проти Коломойського? Якщо дійсно президента так хвилює інвестиційна привабливість України, то в ситуації з Юрковичем і компанією TIU Canada Зеленський точно мав би сказати наступне: “Коломойський отримає по руках!”. Але поки що про це від президента – ані пари з вуст.” – робить він невтішний висновок.