Запаси вугілля на ТЕС 31 Серпня зросли на рекордні з початку літа 13 тис. т, свідчать дані Міністерства енергетики.

Станом на 31 Серпня запаси вугілля на ТЕС зросли до 733 тис.т. з них 495 тис. т вугілля газової групи і 238 тис. т антрацитової.

Всього в серпні ТЕС збільшили закупівлі вугілля на 10%, до 1,5 млн тонн вугілля, в порівнянні з липнем.

Лідерами за обсягом постачання вугілля в серпні стали Бурштинська ТЕС, Курахівська і Запорізька станції. Всі три електростанції належать "ДТЕК Енерго".

Нагадаємо, в травні-липні через різкий обвал цін ТЕС і ТЕЦ не мали можливості купувати вугілля в повному обсязі, що призвело до зниження запасів палива. У серпні ситуація виправилася і ГК ТЕС почали контрактувати нові обсяги вугілля в тому числі з імпорту.

Популярні новини зараз
Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Зокрема, компанія ДТЕК почала поставки вугілля з Польщі, підписавши договір про імпорт 320 тис.Т. 27 серпня ДТЕК і «Центренерго» домовилися про початок імпорту вугілля з США. Перша партія 75 тис. Тонн прибуде в Україну в найближчі місяці.