Виробники електроенергії закликають НКРЕКП утриматися від скасування нижнього прайс-кепу, що стримує маніпуляції трейдерів на ринку електроенергії.

Про це йдеться в листі Першої Енергетичної асоціації України до голови НКРЕКП Валерія Тарасюка.

«В умовах катастрофічного падіння цін реалізації вироблюваної ТЕС електроенергії таке рішення є алогічним і інших наслідків, крім шкоди для учасників ринку, не буде. Перша енергетична Асоціація звертається до НКРЕКП з проханням утриматися від прийняття зазначеного рішення до закінчення осінньо-зимового періоду 2021/2022», - йдеться в листі асоціації.

У ПЕАУ зазначили, що передчасне рішення скасувати нижній прайс-ким НКРЕКП може прийняти вже 1 вересня.

В Асоціації підкреслили, що останнім часом НКРЕКП прийняло ряд важливих рішень, які поліпшили ціноутворення на ринку електроенергії, що дозволило генеруючим компаніям почати активно закуповувати паливо і проводити ремонти в рамках підготовки до осінньо-зимового періоду.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Нагадаємо, у травні-липні через різкий обвал цін, спровокований недобросовісними трейдерами-спекулянтами, ТЕС і ТЕЦ не мали можливості купувати вугілля в повному обсязі, що призвело до зниження запасів палива. У серпні ситуація виправилася. Маніпуляції трейдерів були припинені і ГК ТЕС почали контрактувати нові обсяги вугілля в тому числі з імпорту.