Про що слід знати українцям, які відправляються працювати за кордон?Свої рекомендації у програмі «Акценти» дає президент Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування Василь Воскобойник.

«Я всім кажу: хочете працювати за кордоном – їдьте, але працюйте виключно легально. Тільки легальність роботи дає вам справжній захист за кордоном. До речі, і в самій Україні точнісінько так само. Знайти за кордоном легальну роботу легше, ніж нелегальну. Якщо людина тверезо розглядає пропозиції про роботу, то вона чітко розуміє: якщо невелике підприємство обіцяє велику за місцевими мірками зарплату, то це буде нелегально. Якщо людині пропонують пристрій в Німеччині на основі польської робочої візи, то легко зрозуміти, що тут щось нечисто. Але люди погоджуються – адже їм потрібно за обмежений термін заробити якомога більше грошей. Тому у нас є маса шахраїв, які обіцяють за невелику плату працевлаштуватися на гарне місце – зрозуміло, нелегально. І охочі знаходяться», - каже гість програми.

За його словами, звинувачувати в цьому слід не самих заробітчан, а державу.

«Держава зробила все, щоб в Україні був відсутній нормальний ринок міжнародного працевлаштування», - вважає Василь Воскобойник.

Популярні новини зараз
Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше цей експерт розповів про те, як трудова міграція може змінити Україну на краще.

Також Знай.ua повідомляв, що, за словами Воскобойника, головна проблема українських працівників - нелегальне працевлаштування, як за кордоном, так і у своїй країні.