Якими досягненнями в галузі культури може похвалитися сучасна Україна? Свою відповідь на це питання у програмі Tiger news дає книговидавець Юрій Комельков.

«Останнім часом українське суспільство повернулося в бік культури. Це підтверджує і доля міжмузейного проєкту «Велика сімка», адже експерти вибрали цю сімку, вона дійсно є. Експертам не давали список, в якому можна ставити галочки – їх просили самих написати, кого вони вважають великими українцями. Крім того, я дуже радий, що не так давно Академія мистецтв обрала трьох нових членів. Три художники давно вже добилися популярності у світі, а тепер одержали визнання й у своїй країні. Крім того, всі вони свого часу вийшли з проєкту Ukraine. The Best, а цей проєкт у своєму роді пророчий», - вважає гість програми.

За його словами, останнім часом половина лауреатів Шевченківської премії вийшла з цього проєкту.

«Серед лауреатів я не рахую журналістів, вони проходять за окремою статтею. А серед діячів мистецтва, які отримали цю премію з 2016 року, дійсно, рівно половина пройшла через Ukraine. The Best», - розповідає Юрій Комельков.

Популярні новини зараз
Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, напередодні Дня Незалежності президент Володимир Зеленський урочисто вручив сім нагород «Національна легенда України».

Також Знай.ua повідомив про смерть відомого українського художника Олександра Ройтбурда.