Полотна яких українських художників частіше всього стають жертвами підробників? Детальніше про це розповів галерист і видавець Юрій Комельков у програмі Петра Охотіна Tiger news.

За словами галериста, останнім часом з’являється багато підробок і вони часто потрапляють навіть в аукціонні будинки, коли експерти не можуть відрізнити їх від оригіналів. «Часто звертаються, в тому числі до мене. Декілька я виявив підробок, і ці роботи були з аукціонів зняті», - розповідає він.

Далі Комельков повідомляє, полотна яких українських художників частіше всього стають жертвами підробників. «Дуже багато підробок Анатолія Криволапа останнім часом і Івана Марчука, роботи яких найбільшу мають вартість», - зазначає гість програми.

З іншого боку, каже він, відрізнити оригінал картини сучасного художника від підробки не так вже й важко. «Бо є жива людина, можна до неї звернутися. Він або підтвердить, або не підтвердить», - пояснює Комельков.

Тим не менш, видавець зауважує, що це не стосується картин Марчука, адже художник відмовляється підтверджувати свої роботи і такими вважає лише ті, що лежать у нього в майстерні. «У нього така дуже дивна позиція: все, що моє, – воно в мене, а те, що не в мене, – я не знаю, чиє воно», - пояснює він. Галерист додає, що художник і дарує багато своїх картин, і продає через галерею, тому працювати в цьому плані з ним важко.

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Купцова заявила, що жодна пісня не приходила до неї випадково.

Також Знай.ua писав про те, що Купцова розповіла про своє ставлення до негативних коментарів під піснями.