Суддя КСУ у відставці Віктор Шишкін в ефірі програми "Що далі" з Вікторією Панченко на каналі "Знай 24" розповів, чим небезпечне протистояння Офісу Президента та Конституційного суду України.

Віктор Шишкін розповів, у чому проблема з протистоянням Офісу Президента та КСУ.

“Є проблеми і для внутрішньої нашої безпеки, і для зовнішньої. Тому що до нас ставляться як до тих, хто є правовими ігнорантами. Ми повинні бути правовими гарантами, а ми ігноранти. Ви думаєте що відповідні служби в Німеччині, у Франції, в Сполучених Штатах, в Британії, вони не аналізують?”, - сказав Шишкін.

Він зазначив, що якби він працював у іноземних структурах, то відкривав би Конституцію України, і порівнював її з діями влади.

“Хлопчики, тут, тут, тут, тут явно неконституційні дії. Тут, тут незаконні дії. Навіть з тим самим Тупицьким. Я не є ідеологічно політичним прихильником, тим більше навпаки, я супротивник, тому що ця команда приходила на базі політики Януковича. І призначались вони в період правління Януковича. Весь час я був по ту сторону барикад… Як можна скасувати акт про призначення? Це така завуальована форма звільнення судді, але така завуальована форма ні Конституцією, ні законодавством не передбачена”, - додав суддя.

Популярні новини зараз
Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що на думку експерта, судді йдуть по беззаконню, але їм нікуди буде бігти, на відміну від їх попередників.