Приватні і державні шахти працюють на максимумі для забезпечення потреб генеруючих компаній в вугілля.

Про це заявив народний депутат, лідер Незалежної профспілки гірників Михайло Волинець.

«Самі шахтарі роблять все можливе для збільшення обсягу видобутку. А серед головних причин невиконання планових показників – перманентні вимушені зупинки держшахт через їхнє знеструмлення за борги перед електропостачальниками. Зрозуміло, що аж ніяк не сприяє ударній роботі хронічна заборгованість із зарплати – голодним багато вугілля не «нарубаєш», для цього сили потрібні», - повідомив нардеп.

Він зазначив, що складну ситуацію з вугіллям наразі намагаються використати в своїх інтересах лобісти імпорту електроенергії з Росії і Білорусі.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр
Показати ще

«Потужностей електростанцій вітчизняної енергосистеми достатньо, щоб не імпортувати електричну енергію: 54 ГВт встановленої потужності у порівнянні з 20 ГВт які країна потребує у найбільш люті морози. Лише було б бажання ці потужності забезпечити», - наголосив нардеп.

Нагадаємо, у травні-липні через різкий обвал цін ТЕС і ТЕЦ не мали можливості купувати вугілля в повному обсязі, що призвело до зниження запасів палива. У серпні ситуація виправилася і ТЕС почали активно контрактувати нові обсяги вугілля, в тому числі по імпорту.