ДТЕК і Siemens Energy підписали меморандум про взаєморозуміння, спрямований на модернізацію і трансформацію українського енергетичного сектора і посилення інтеграції ДТЕК в європейський ринок.

Про це йдеться в повідомленні ДТЕК.

«ДТЕК успішно співпрацює з Siemens з 2007 року. За цей час було реалізовано низку спільних проектів в ДТЕК ВДЕ, ДТЕК Мережі, ДТЕК Нафтогаз і ДТЕК Енерго. Упевнений, що підписання меморандуму про взаєморозуміння стане новим кроком на шляху до реалізації спільних проектів, які підтримають глобальні тенденції щодо декарбонізації і виробництва чистої енергії, впровадження інновацій і нових технологій, а також створить нові бізнес-моделі для ефективної співпраці задля сталого майбутнього», — цитує прес-служба слова генерального директора Максима Тімченка.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно
Показати ще

Він також зазначив, що ДТЕК реалізує стратегію досягнення вуглецевої нейтральності до 2040 року.

«Декарбонізації стала необхідністю, яку сьогодні не може ігнорувати жодна компанія або країна. ДТЕК прийняв Нову стратегію розвитку до 2030 року, яка розроблена з урахуванням цього тренда. Наша мета — досягнення вуглецевої нейтральності до 2040 року», — сказав генеральний директор ДТЕК.

Документ був підписаний на конференції «Енергетичний сектор в Україні: сучасні події і майбутні можливості для бізнесу», яка 6 вересня відбулася у Берліні і була організована Східним комітетом німецької економіки, (Ost-Ausschuss der Deutschen Wirtschaft),

Від ДТЕК меморандум підписав генеральний директор Максим Тімченко, від Siemens Energy - старший віце-президент Hub Europe, Siemens Energy Аріель Порат.