Найближчим часом своїх постів можуть позбутися три міністри, серед яких міністр екології Роман Абрамовський.

Про це телеграм-канал Легітимний.

За їхніми даними, мінімум три міністри можуть бути звільнені через погані результати роботи-Міністр оборони Андрій Таран, міністр соцполітики Марина Лазебна, міністр екології Роман Абрамовський.

Раніше третім на виліт ЗМІ називали віце-прем'єра зі стратегічних галузей Олега Уруського, але ситуація змінилася після візиту президента Володимира Зеленського в США.

"Вся справа в попередньому місці роботи Уруського, до призначення в Кабмін він очолював українське представництво Progresstechgroup-одного з найбільших підрядників американського Boeing. Також цей міжнародний холдинг зі штаб-квартирою в Х'юстоні (штату Техас, США) залучений в проекти NASA. У такому світлі звільнення Уруського відразу після зустрічі Володимира Зеленського з Джозефом Байденом може бути протрактовано як демарш», - повідомляє телеграм-канал.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Замість Уруського, швидше за все, звільнять міністра екології Романа Абрамовського, який за рік роботи так і не показав результатів.

"Екологічна повістка в країні відсутня, ліси як рубалися, так і рубаються. За рік все, що» напрацював» міністр - пара законів, які зарубала Рада, і ще пара, яку експерти розкритикували за корупційні ризики", - констатує джерело.

Нагадаємо, раніше голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія повідомив, що наступного сесійного тижня Верховна Рада планує замінити 3-4 членів уряду, але конкретних прізвищ не назвав.

Як відомо, раніше міністра екології Абрамовського нардепи звинуватили в тому, що бездіяльність його відомства стала причиною аварії на підприємстві «Рівнеазот». Так, на думку депутатів, замість комплексного вирішення екологічних проблем Абрамовський більше року був зайнятий тим, що посилював позиції свого бізнесу в державних тендерах.