Зеленський готує чергове "покращення" для українців. З 1 лютого 2022 року планується ввести збір кодів ІПН з одержувачів міжнародних поштових та експрес-відправлень.

Під приводом підвищення ефективності боротьби з контрабандою, держава збирається більш ретельно відстежувати що і в якому обсязі замовляють українці з-за кордону.

Верховна Рада України планує прийняти в другому читанні пов'язані законопроекти №4279/4278, зареєстровані ще 28 жовтня 2020 року, деякі норми яких містять відверто суперечливі і можна сказати фатальні наслідки для ринку української міжнародної логістики.

Всі без винятку Експрес-перевізники і поштові оператори в шоці і виступають єдиним фронтом проти, чого не було практично ніколи.

Компанії вже висловили категоричний протест. Нова Пошта Глобал, Meest, представники найбільших міжнародних мереж DHL, Fedex, UPS, в тому числі і державна Укрпошта попереджають, що законодавче нововведення призведе до токсичних для їх іміджу ризиків, зокрема – виникнення операційних колапсів, затримок доставки, масового повернення товарів і збільшення сум компенсації за недоставлені своєчасно відправлення. А головне - буде створено суттєвий ризик витоку або навмисного зливу персональних даних українців шахраям.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Перевізники і поштовики вважають також, що ініціатори відкрито лобіюють інтереси великого українського рітейлу, який неодноразово намагався обмежити покупки громадянами більш дешевих аналогів їх товарів на міжнародних майданчиках. В середньому, великі українські торговельні мережі встановлюють націнку на свої товари в розмірі від 200% до 500%. Однак нашу владу, схоже, біди народу цікавлять куди менше, ніж збагачення його "слуг" і наближених до еліти олігархів!