Ремонтна кампанія на теплових електростанціях йде за графіком, ТЕС будуть повністю готові до роботи в осінньо-зимовий період.

Про це заявив головний диспетчер НЕК «Укренерго» Віталій Зайченко.

«Теплова генерація буде готова по-максимуму: ремонти виконуються. Цього року до ОЗП мало бути виконано 52 ремонти теплових енергоблоків. На поточний момент уже 28 енергоблоків відремонтовано. 14 енергоблоків знаходяться в ремонті і залишиться зовсім небагато, щоб забезпечити можливість роботи всіх енергоблоків в осінньо-зимовий період», - повідомив Зайченко під час виступу на форумі Еnergy club.

Він також зазначив, що ремонтна кампанія на блоках АЕС, на відміну від попереднього року, також виконується за графіком і АЕС будуть готові до зими.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Як повідомлялося, в липні через недосконалі правила роботи ринку електроенергії ціни на електроенергію падали до 40 коп./кВт.год, що в 3-4 рази нижче собівартості виробництва.

Це призвело до зриву підготовки до опалювального сезону і низьких запасів вугілля.

У серпні ситуація виправилася і ТЕС почали активно контрактувати нові обсяги вугілля, в тому числі по імпорту, а також активізували ремонтну кампанію.