Законодавство має бути адаптоване до європейського. Так нардеп від Європейської Солідарності Ірина Геращенко пояснила ініціативу перевірки законопроекту №5599 Венеційською комісією. Про це вона заявила в ефірі телеканалу «Україна 24».

На її думку, за нинішню редакцію голосувати не можна, документ має бути доопрацьованим. І перш ніж підтримувати його в другому читанні - варто показати Венеційській комісії.

«В цьому законі порушуються права людини, там немає нічого про боротьбу з олігархами. Вибачте, будь ласка, ви заведете сайт, який стане успішним, його назвуть медіа, вас назвуть олігархами, його закриють цей сайт і вас ще будуть тягати потім», - заявила Геращенко.

Нагадаємо, перевірку законопроекту підтримало чотири опозиційні партії. Зокрема «Голос» підтвердив своєї рішення вчора. За слова Кіри Рудик критерії дуже погано прописані (в законопроекті – ред.) і вони можуть бути застосовані до будь-кого. В при цьому, на її думку в законі відсутня справедлива судова система.

Раніше уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова звернулася до спікера парламенту Дмитра Разумкова з офіційним листом, в якому наголошує на невідповідності Конституції України законопроекту #5599 та просить скерувати його до Європейської комісії «За демократію через право» (Венеціанська комісія).

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще