Спікер Верховної Ради України Дмитро Разумков направив законопроект №5599" Про запобігання загроз національній безпеці, пов'язаними з надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів) "за висновком до Європейської комісії" за демократію через право " (Венеціанську комісію).
Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на лист Разумкова до голови комісії Джанні Букіккіо.

"Враховуючи пропозиції уповноваженого Верховної Ради України з прав людини як суб'єкта, який відповідно до статті 101 Конституції України здійснює парламентський контроль за додержанням конституційних прав і свобод людини і громадянина, та звернення чотирьох опозиційних депутатських фракцій у Верховній Раді України, хотів би звернутися до вас з проханням сприяти отриманню від Комісії експертного висновку щодо вказаного законопроекту", - йдеться в листі.

У своєму проханні голова українського парламенту посилається на позицію Уповноваженого Верховної Ради з прав людини Людмили Денисової.
"До мене надійшов лист від уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, в якому надано застереження щодо можливого порушення прав людини в результаті прийняття цього законопроекту як Закону України, а також висловлено пропозицію направити зазначений законопроект для отримання висновку Європейської комісії "за демократію через право" (Венеціанської комісії). Аналогічну позицію щодо цього законопроекту висловили всі опозиційні депутатські фракції українського парламенту", - підкреслив спікер.

2 вересня Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова звернулася до спікера парламенту Дмитра Разумкова з офіційним листом, в якому відзначила невідповідності Конституції України законопроекту № 5599 і запропонувала направити його до Європейської комісії "за демократію через право" (Венеціанська комісія).
Це звернення підтримало 4 фракції парламенту.

Джерело:

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

https://interfax.com.ua/news/general/767183.html