Рішення спрямувати проект закону про олігархів на розгляд до Венеціанської комісії конструктивне і піде на користь Україні.

Про це заявив заступник голови Консультативної місії ЄС в Україні Фредрік Весслау під час форуму YES Brainstorming в Києві, коментуючи ідею передачі проекту закону про олігархів на перевірку до Венеціанської комісії.

«Венеціанська комісія завжди має великий авторитет у справі законотворчості. Їхні висновки щодо таких питань відіграють в Україні конструктивну роль. Думаю, загалом вам було б корисно послухати думку Венеціанської комісії», - заявив він в ефірі телеканалу «Україна 24».

Раніше ідею отримання висновку Венеціанської комісії щодо цього проекту закону підтримав екс-прем’єр-міністр Швеції Карл Більдт.

Як повідомлялося, 10 вересня голова Верховної Ради Дмитро Разумков направив законопроект №5599 про олігархів по висновок в Європейську комісію «За демократію через право» (Венеційську комісію).

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять В Україні готується революція у житловій сфері Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

2 вересня уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова звернулася до спікера парламенту Дмитра Разумкова з офіційним листом, в якому відзначила невідповідність Конституції законопроекту про олігархів і запропонувала направити його в Венеційську комісію. Це рішення також підтримали 4 фракції парламенту.