Таку думку каналу «Україна24» висловив Старший науковий співробітник Інституту Гувера, Стенфордський університет Ніл Ферґюсон під часу форуму YES в Києві.

«Це небезпечний прецедент - намагатися створити виняткові закони для конкретних соціальних верств. Це вже мало погано історію і саме у цій частині світу», - наголосив Ферґюсон.

За його словами, в цілому сумнівною виглядає ідея приймати спеціальні закони для категорій громадян за соціальним статусом.

«Я вважаю, що це погана ідея ставитися до людей по-різному відповідно до їхнього соціального чи майнового стану. Я говорю про ті часи, коли різні класи використовували такі слова, як “кулаки”, до цих людей ставилися інакше - відповідно до закону, що діяв тоді», - додав старший науковий співробітник Інституту Гувера Стенфордського університету.

Надаємо, 2 вересня уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова звернулася до спікера парламенту Дмитра Разумкова з офіційним листом, в якому відзначила невідповідність Конституції законопроекту про олігархів і запропонувала направити його в Венеційську комісію. Це рішення також підтримали 4 фракції парламенту.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

10 вересня Разумков направив законопроект №5599 про олігархів для отримання висновку в Європейську комісію «За демократію через право» (Венеційську комісію). Це рішення привітали в Консультаційній місії ЄС при Україні та європейські дипломати.