Проект закону про олігархів передбачає перевищення конституційних повноважень президента і РНБО і порушення базових прав людини.

Про це повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова під час виступу на форумі YES в Києві.

«Яка проблема цього закону? Перше, є безумовно перебільшення повноважень РНБО і Президента. Однак, нам не потрібно забувати про права людини. Згідно з цим законопроектом людина, коли буде прийматися рішення про обмеження її в правах, не має жодної змоги себе захистити, надати усні чи письмові заперечення», – заявила Людмила Денисова.

Раніше Денісова звернулася до спікера парламенту Дмитра Разумкова з офіційним листом, в якому відзначила невідповідність Конституції законопроекту про олігархів і запропонувала направити його в Венеційську комісію. Це рішення також підтримали 4 фракції парламенту.

10 вересня Разумков направив законопроект для отримання висновку в Венеційську комісію.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Це рішення привітали в Консультаційній місії ЄС при Україні та європейські дипломати. Сам проект закону про олігархів на YES розкритикувати іноземні дипломати, бізнесмени і представники міжнародних організацій як такий, що порушує принципи демократії і верховенства права.