Компанія "КСМ-Трейд", що належить дружині нардепа від фракції» Слуга народу «Олега Семінського, виграла тендер на поставку мастил і мастильної продукції для потреб державної» Укрзалізниці" на суму 3 млн грн. Відповідна інформація розміщена в системі ProZorro.

У поточному році це вже третій успішний тендер. До цього фірма дружини нардепа виграла ще 2 тендери на загальну суму в 50 млн грн.

Тендери по закупівлі масла і мастильних матеріалів є одними з найбільш корумпованих на залізниці через свої дискримінаційні умови допуску. Як повідомлялося раніше, на тендери «Укрзалізниці» допускається дві категорії постачальників: або мають досвід поставки даної продукції в 2015-2017 роках, або пройшли дорогу і тривалу процедуру допуску застосування масел, спеціально розроблену «Укрзалізницею» (вимоги СТП-н 04-009:2017).

Нагадаємо, збитки "Укрзалізниці" від корупції в закупівлях детективи Національного антикорупційного бюро оцінили в 8 млрд грн за 2020 рік.

Минулого тижня Тимчасова слідча комісія (ТСК) Верховної Ради, створена для перевірки та оцінки стану АТ "Укрзалізниця" (УЗ), презентувала свій звіт, де вважає, що топ-менеджмент компанії необхідно терміново міняти.

Популярні новини зараз
Борги з комуналки призведуть до арешту: як зрозуміти критичну точку Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще