Демократичні країни повинні користуватися допомогою Венеціанської комісії при підготовці спірних проектів законів, яким очевидно є законопроект про олігархів в Україні.

Така думка висловивши екс-президент Польщі Олександр Кваснєвський під час форуму YES.

«У демократичний країнах розгляд Венеціанською комісією - це нормальна процедура. Якщо є багато непорозумінь - то це хороший шлях", - сказав Кваснєвський.

Він додав, що Польща активно використовувала допомогу цієї комісії під час вдосконалення власного законодавства за часів його президентства.

«Ми це теж використовували в Польщі багато разів. Коли я як президент працював над Конституцією-то теж радився з Венеціанською комісією, тому що там найдосвідченіші юристи, які не займаються політикою», - зазначив колишній президент Польщі.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Нагадаємо, 2 вересня Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова звернулася до спікера парламенту Дмитра Разумкова з офіційним листом, в якому вказала на невідповідність Конституції законопроекту про олігархів і запропонувала направити його до Венеціанської комісії. Це рішення також підтримали 4 фракції парламенту.

10 вересня Разумков направив законопроект до Венеціанської комісії.

Це рішення вітали в консультаційній місії ЄС при Україні і європейські дипломати. Сам проект закону про олігархів на форумі YES розкритикувати іноземні дипломати, бізнесмени та представники міжнародних організацій як такий, що порушує принципи демократії та верховенства права.