Проект закону про так звану деолігархізацію розроблений спеціально проти політичних опонентів діючої влади.

Про це заявила народний депутат Ніна Южаніна (партія «Європейська Солідарність») в ефірі телеканалу «НАШ».

«Абсолютно очевидним з політичної точки зору, що він (міністр юстиції Денис Малюська – прим.) підбирав критерії олігархів для того, щоб одна людина точно не могла продовжувати політичну діяльність. Це закон не про деолігархізацію, ні в якому разі! Це закон проти однієї особи», – заявила нардеп.

Вона додала, що цей проект спрямований виключно на усунення політичної конкуренції і переслідування опозиційних політиків.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Нагадаємо, проект закону про олігархів викликав критику 4 з 5 парламентських фракцій, які підтримали ідею омбудсмена спрямувати цей проект до Венеціанської комісії.

Причинна – неконституційність норм цього законопроекту і порушення ним базових прав людини.

Ідею передачі проекту закону до Венеціанської комісії підтримали в Консультаційній місії ЄС в Україні, а також іноземні дипломати та експерти під час форуму YES в Києві.