Найближчим часом в Кабінеті Міністрів плануються ротації. Серед тих, хто може втратити своє крісло, звучить ім'я і міністра захисту навколишнього середовища Романа Абрамовського. Про звільнення Абрамовського йдеться вже втретє, але цього разу шанси втратити роботу у нього дуже високі: названі навіть імена кандидатів на його крісло. Про це йдеться в матеріалі на сайті «Екополітика».

Так, за даними видання, міністра звинувачують у бездіяльності з проблем екології, адже більш ніж за рік роботи на посаді результатів він так і не показав. Зате його можна назвати одним з найбагатших міністрів в уряді Дениса Шмигаля.

"Крім державної служби, він володіє великим бізнесом в "зеленій енергетиці" (нині компанії офіційно оформлені на дружину). За минулий рік Абрамовський примножив свої статки на 2,1 млн грн, і тепер на його рахунках - 34,2 млн», - пишуть журналісти.

Так, кілька років тому Абрамовський працював заступником директора в компанії "Ріола-Модуль", що займається будівництвом. Зараз компанія записана на його партнера Ігоря Духовича, з'ясували журналісти. І за останні роки ця компанія зі статутним капіталом всього в розмірі 375 грн стала переможцем відразу декількох великих тендерів. Приміром, у 2021-му виграла тендер на 28,25 млн грн на реконструкцію лабораторії молекулярно-генетичної діагностики онкологічних захворювань у Національному інституті раку. А в 2017 році фірма «Київгідромонтаж», яку пов'язують з дружиною Абрамовського, виграла тендер на ремонт Канівського судноплавального шлюзу вартістю 20,9 млн гривень, але роботи так і не виконала.

"Наступника Абрамовському активно підшукують. За нашою інформацією, очолити Міністерство захисту навколишнього середовища можуть: чинний заступник міністра з питань європейської інтеграції Ірина Ставчук, яка раніше активно співпрацювала з міжнародними організаціями; заступник міністра з питань цифрового розвитку Руслан стрілець, який до 2019-го працював в екологічних структурах Дніпропетровщини; або екс-міністр екології в уряді Володимира Гройсмана Остап Семерак», - перераховує видання.

Популярні новини зараз
Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Нагадаємо, голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія повідомив, що наступного сесійного тижня Верховна Рада планує замінити 3-4 членів уряду, але конкретних прізвищ не назвав.

Раніше міністра екології Абрамовського нардепи звинуватили в тому, що бездіяльність його відомства стала причиною аварії на підприємстві «Рівнеазот». Так, на думку депутатів, замість комплексного вирішення екологічних проблем Абрамовський більше року був зайнятий тим, що посилював позиції свого бізнесу в державних тендерах.