Як повідомляє Центр інформації Української Православної Церкви з посиланням на сайт «ФОМА в Україні», про це сказав керуючий справами УПЦ митрополит Антоній (Паканич).

«Все, що ми маємо, - розум, сили, таланти - не наше і ніколи не було нашим повною мірою, але це великий дар Божий нам недостойним. І всі ці дари дані нам, по-перше, на певний час, а, по-друге, вони дані нам не тільки для нас самих. Вони повинні бути нами використані не тільки для нашого блага, але і для блага оточуючих. Преподобний Серафим Саровський так і каже, що мета людського життя полягає в тому, щоб здобувати благодать Божу і докласти до цього максимум своїх зусиль, подібно до того, як купці здобувають ті чи інші рідкісні товари. При цьому Бог не змушує нас множити або розвивати у собі Його дари. Приклад тому - притча Христа про таланти (Мф. 25: 14-30). Кожен з нас протягом життя абсолютно вільний у користуванні власними талантами. Ми їх можемо розвинути, а можемо і закопати у землю», - зазначив митрополит Антоній.

Владика пояснив, благодать - це особлива Божественна сила, за допомогою якої Бог допомагає долати гріх.

«Подолання гріха можливо лише за допомогою сили Божої, адже Бог сильніший диявола. І коли Господь подає нам Свою благодать, цією силою ми і долаємо гріх. Саме тому без благодаті Божої ми - ніщо», - підкреслив митрополит Антоній.

Керуючий справами УПЦ нагадав, що Бог нікого і ніколи не позбавляє Своїх дарів, тому необхідно просити Його дарувати благодать для служіння людям.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

«Якщо людина готова принести усе, що їй дано Богом, - навіть своє життя, - у жертву служіння заповідям Божим, Господь обов'язково примножить талантів такій людині. І така людина зможе зробити навіть те, що раніше їй здавалося неможливим, адже Сам Бог буде їй допомагати...Кожен день ми повинні ставити перед собою певні цілі: а що хороше я можу зробити сьогодні? Як я можу використовувати той чи інший Божий талант, щоб від цього стало краще хоча б кому-небудь? Саме тому ми повинні просити Бога, щоб Він ніколи не залишав нас Своєю благодаттю, але і надалі продовжував давати нам можливість розкривати у нашому житті Його дари через служіння Богу і людям», - підсумував митрополит Антоній.