Розглядати антиолігархічний закон без висновку Венеціанської комісії неприпустимо, якщо Україна продовжує курс на євроінтеграцію, вважає Співголова парламентської фракції «Європейська солідарність» Артур Герасимов.

"Без висновку Венеціанської комісії розгляд будь - якого законопроекту українським парламентом, особливо тоді, коли в українській Конституції написано, що нашою метою є вступ до ЄС, - неправильно і нелегітимно. Тому всі опозиційні фракції звернулися до голови Верховної Ради, щоб він направив лист до Венеціанської комісії. Вона підтвердила його отримання і сьогодні починає його аналіз", – повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням слова Герасимова, сказані ним на брифінгу після засідання Комітету національної безпеки і оборони.

За словами нардепа, чинна редакція законопроекту є антиконституційною і націлена не на боротьбу з олігархами, а на політичні переслідування.

«Це всім зрозуміло, і сьогодні всі, хто читав його, дотримуються саме такої думки», - підкреслив Герасимов.

Він зазначив, що дії влади можуть бути розцінені як недружні по відношенню до європейських партнерів України.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

«Ми звернулися до керівництва і членів комітету з проханням не розглядати цей закон. Без висновку Венеціанської комісії вважаємо це неправильним. Це є недружнім кроком у бік Європейського Союзу. Оцінка Венеціанської комісії є одним з ключових елементів оцінки Європейським Союзом законодавства будь - якої країни», - заявив нардеп.

Він додав, що засідання Комітету також є нелегітимним, оскільки депутатам не надали достатньо часу для ознайомлення з законопроектом. Крім того, за словами Герасимова, представникам опозиції не надали слово на комітеті навіть з процедурних питань.

"Опозиційні фракції парламенту вважають, що до висновку Венеціанської комісії розгляд цього законопроекту є неправильним, неможливим і недружнім щодо Європейського Союзу», - резюмував Герасимов.