Голова Державної служби фінансового моніторингу України Ігор Черкаський підписав з Президентом Управління з нагляду та фінансової інформації Ватикану (Підрозділ фінансової розвідки Святого Престолу) Кармело Барбаггало Меморандум про взаєморозуміння щодо співробітництва в сфері протидії відмиванню доходів, одержаних злочинним шляхом, пов’язаним предикатним злочинам, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення.

Так, Держфінмоніторинг і Підрозділ фінансової розвідки Святого Престолу обмінюватимуться інформацією, яка є у їх розпорядженні, про фінансові операції, відносно яких існує підозра, що вони стосуються відмивання доходів, одержаних злочинним шляхом, пов’язаних предикатних злочинів, фінансування тероризму та фінансування розповсюдження зброї масового знищення.

Варто відзначити, що Меморандум є першим двостороннім документом міжвідомчого характеру між Україною та Ватиканом з моменту обміну нотами про взаємне визнання у березні 1992 року.

За наслідками підписання, Голова Держфінмоніторингу Ігор Борисович Черкаський звернув увагу на унікальність події щодо налагодження прямих контактів з фінансовою розвідкою Ватикану, і на те, що до сьогоднішнього дня органами влади України не було укладено жодної міжнародної угоди із Святим Престолом та його інституціями. Це в котрий раз підкреслює важливість питань запобігання та протидії відмиванню коштів і фінансуванню тероризму в глобальному контексті.

Наразі Держфінмоніторингом укладено 82 міжнародні договори міжвідомчого характеру щодо співробітництва з підрозділами фінансової розвідки іноземних держав.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще