Законопроект про олігархів підтримали депутатські групи Ігоря Коломойського («За Майбутнє») та Андрія Веревського («Довіра»), вступивши в ситуативну коаліцію зі «Слугою Народу».

Про це повідомив народний депутат Віктор Уколов («Європейська Солідарність»).

«Сьогодні на Погоджувальній проявилася «антиолігархічна» коаліція – «Слуги», «За майбутнє» і «Довіра». За внесення його до порядку денного сьогодні проголосували представники фракції президента «Слуга народу», якого підтримав представник мільярдера Коломойського і його фракції «За майбутнє» та представник аграрного мільярдера Веревського і його групи «Довіра», - повідомив Уколов.

Нардеп наголосив, що закон про олігархів спрямований на те, щоб відібрати контроль над основними телеканалами у законних власників, є що є копією методів, якими діяв в Росії Володимир Путін на початку 2000-х.

Популярні новини зараз
Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати
Показати ще

Як повідомлялося, 4 опозиційні фракції розкритикували проект закону про олігархів. Вони переконані, що він призведе до порушення прав людини, обмеження свободи слова і політичного переслідування опонентів діючою владою.

Такого ж висновку дійшла уповноважена з прав людини Людмила Денісова, повідомивши про неконституційність цього закону.

Проект закону про олігархів розкритикувати також іноземні дипломати, бізнесмени і представники міжнародних організацій. На їх переконання, він порушує принципи демократії, верховенства права і свободи слова.