ТЕС вийшли на максимальний з початку літа темп поставки вугілля 60,1 тис. т / добу, свідчать дані Міністерства енергетики.

Запаси вугілля на ТЕС станом на 20 вересня зросли до 852,6 тис.т. це 114 тис. т або на 15,5% більше ніж на початок вересня.

За 20 днів вересня на ТЕС надійшло 949,3 тис.т вугілля, використано 840,6 тис. т. найбільше вугілля у вересні надійшло на Курахівську, Бурштинську та Запорізьку ТЕС.

Нагадаємо, у травні-липні через різкий обвал цін, спровокований діями трейдерів-спекулянтів, ТЕС і ТЕЦ не мали можливості купувати вугілля в повному обсязі, що призвело до зниження запасів палива. У серпні ситуація виправилася і ГК ТЕС почали контрактувати нові обсяги вугілля в тому числі з імпорту.

Зокрема, компанія ДТЕК почала поставки вугілля з Польщі, підписавши договір про імпорт 340 тис.т. також ДТЕК почав імпорт з Казахстану і США.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще