Божа Матір своїм материнським серцем завжди поруч, завжди прагне підтримати, зміцнити, дати необхідну допомогу, якої потребує кожна людина.

Як повідомляє Центр інформації Української Православної Церкви, про це сказав керуючий справами УПЦ митрополит Антоній (Паканич) у своїй проповіді в свято Різдва Пресвятої Богородиці.

Архієрей нагадав, що Пресвята Богородиця своїм послухом і смиренням привела в цей світ Самого Бога.

«Якщо перестати молитися Божій Матері, значить вже внутрішньо не почитаєш Самого Бога, який звершив наше спасіння», - підкреслив митрополит Антоній.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Кого не мобілізують до армії: перелік професій
Показати ще

Як зазначив владика, в день великого свята потрібно сподіватися на милість Божу і дякувати Богові.

«Бог любить кожну людину, яка прагне до спасіння. А Божа Матір своїм материнським серцем завжди поруч, завжди прагне підтримати, зміцнити, дати необхідну допомогу, якої так потребує кожен. Потрібно сподіватися на милість Божу і на віру, що у нас є Преблагословенна Мати, яка чує наше уповання. Навіть якщо не звертаємося до Неї, Її серце завжди з нами. Вона чуйно пронесла все, що пов'язано з Її Єдинородним Сином, і тому розуміє, як складно жити, як не втратити себе, знайти саме свою стежку, яка не буде блукати по світу, а призведе саме до мети перебування на землі», - сказав керуючий справами УПЦ. Також він додав, що мета людського життя тільки одна - «прийти до Єдинородного Сина Господа Ісуса Христа, який народився від Приснодіви Марії, яка сьогодні народжується і дарує надзвичайну радість церковного Торжества».