Міністерство енергетики повідомило, що запасів вугілля на Калуській ТЕЦ, що працює в Бурштинському енергоострові, залишилося менш ніж на 1 день.

Відповідні дані оприлюднені на сайті відомства.

За даними Міненерго, станція працює "з коліс". За минулу добу, ТЕЦ отримала 1,2 тис. т вугілля, використавши 0,9 тис. т.

Залишок вугілля на станції склав всього 0,3 тис. т, що чого вистачить для роботи станції менш ніж півдня.

Нагадаємо, критична ситуація з вугіллям на Калуській ТЕЦ виникла наприкінці серпня. Станція кілька разів зупинялася через відсутність палива.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще

Керівництво ТЕЦ повідомило, що штучні обмеження в Бурштинському енергоострові не покривають собівартість виробництва електроенергії, що не дозволяє ТЕЦ купувати вугілля.

Калуська ТЕЦ офіційно звернулася до уряду і НКРЕКП з проханням виправити ситуацію із заниженими ціновими обмеженнями (price-cap).