НКРЕКП планує прийняти постанову і внести зміни до «Порядку розподілу пропускної спроможності міждержавних перетинів», що може призвести до фінансових втрат експортерів і ускладнити роботу виробників електричної енергії.

Про це повідомив експерт з питань енергетики Сергій Чех.

"Постановою передбачено застосування пропорційного обмеження, яке може в реаліях роботи української енергосистеми, зокрема Бурштинського енергоострова, призвести до штучного обмеження трейдерів у доступі до міждержавного перетину придбаного на довгострокових аукціонах», - написав Сергій Чех на своїй сторінці у Facebook.

На його думку, такі обмеження закономірно призведуть до фінансових втрат експортерів і ускладнять роботу не тільки трейдерів, а й виробників електричної енергії.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Чех також звернув увагу на те, що постановою НКРЄКУ та Проектом змін до нього встановлено компенсувати при зменшенні фізичного права на передачу вартість зменшених прав перетину. При цьому в європейському законодавстві експортерам компенсують вартість різниці цін на електричну енергію між країнами.

"Слід зазначити, що ні чинна редакція Порядку, ні запропоновані Регулятором зміни не вирішують проблему непрозорого розрахунку обмежень, які вводить Укренерго", - зазначив він.