На Заході посилюється критика щодо президента України Володимира Зеленського за репресії проти ЗМІ та опозиції на чолі з лідером ОПЗЖ Віктором Медведчуком.

Про це заявив політичний експерт, соціолог Павло Кутуєв, розмірковуючи про внутрішньополітичну ситуацію на Україні.

Серед "знакових" моментів Кутуєв відзначає гучну статтю Владислава Іноземцева у впливовій газеті The Independent"не можна допустити, щоб авторитаризм пустив коріння — де б то не було". Експерт підкреслює, що в якості одного з кричущих прикладів автор наводить сучасну Україну і репресії щодо телеканалів, а також проти опозиції на чолі з Медведчуком.

"Які висновки виходять за підсумками статті? По-перше, авторитарні методи Зеленського і компанії помітили і уважно відстежують на Заході. Сам іноземців нагадує і про відкритий лист президента The Freedom House Майкла Абрамовітца до Джо Байдену, який рекомендував президенту США підняти на зустрічі із Зеленським питання тиску на ЗМІ; і про доповідь спеціального представника ООН з питань свобод медіа Ірен Хан... по-друге, критика авторитарних методів Зеленського і компанії звучить з боку лібералів і ліберальних ЗМІ. Іноземців-це типовий прозахідний ліберал, а не прихильник "Єдиної Росії". А це дуже тривожний сигнал, той же the Independent - це знакова видання для англійських лібералів", - аналізує ситуацію Кутуєв.

Експерт підкреслює, що в цілому стаття в The Independent, лист президента Freedom House, гучний виступ депутата Максиміліана Кра в Європарламенті, звіт моніторингової місії ООН — це всі ланки одного ланцюга для Зеленського. В цей же ряд, за його словами, варто додати ще й недавній візит до Києва членів Сенату Франції Наталі Гуле і Жоеля Герріо, які спеціально приїхали, щоб зустрітися з Медведчуком, який знаходиться під домашнім арештом, і вивчити ситуацію із забороною опозиційних телеканалів та інших ЗМІ.