Міністерство економіки перерахувало граничні ціни на бензин і дизпаливо на АЗС за формулою «Роттердам+» - ціна палива в порту Роттердам плюс 27 доларів/т за доставку палива в Україну.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на дані Міністерства економіки.

З урахуванням граничних торгових націнок максимальна ціна на бензин для його продажу через мережу АЗС не повинна перевищувати 31,17 грн/літр, на дизпаливо – 29,59 грн/літр.

У порівнянні з серединою вересня середня ціна на бензин знизилася на 0,44 грн/літр, тоді як на ДП – збільшилася на 0,27 грн/літр.

Як повідомлялося, на період дії карантину уряд постановою від 14 травня 2021 року встановив граничні рівні торговельної надбавки до середньої ціни дизельного палива – не вище 7 грн/літр, бензину – не вище 5 грн/літр.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Українцям приготуватися до перевірок податкової: вже попередили Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Середню вартість ДП (ULSD 10 ppm) і бензину (GASOLINE 10 ppm) визначає Мінекономіки на підставі даних Platts CIF NWE (порт Роттердам-Амстердам-Антверпен), а також витрат 27 дол./ тонна на логістичне та інше забезпечення, згідно з зовнішньоекономічними договорами.

"Бензинова" формула є ідентичною до формули на вугілля "Роттердам+", яка діяла з 2016 по 2019 рік. Обидві вони засновані на котируваннях палива в порту Роттердам плюс витрати на доставку до споживача в Україні.