Герман Галущенко – один з кандидатів на заміну в Кабінеті Міністрів. Про це повідомляють джерела Вести в офісі Президента.

"Сьогодні згідно із законодавством України, тарифи визначають органи місцевої влади. Але ціни на газ занадто високі. Відтак, поставити низькі тарифи на опалення – нереально. Першими без опалення ризикують залишитися школи, садочки та лікарні. Міністр енергетики ж Галущенко або робить вигляд, що не розуміє, або не здатний зрозуміти проблематику і свою відповідальність, відсиджуючись у своєму кріслі", – повідомляє джерело.

За словами співрозмовника, на даний момент місцева влада шукає варіанти вирішення ситуації. Перший з них – повернення ПСО. При ціні на газ в 28-30 грн / куб це допоможе стабілізувати ситуацію і"пережити цю зиму без перебоїв".

Нагадаємо, раніше в ЗМІ повідомляли про кадрові зміни в Кабінеті Міністрів. Головні претензії були до Міністра культури та інформаційної політики Олександра Ткаченка, Міністра оборони Андрія Тарана, міністра юстиції Дениса Малюського та міністра енергетики Германа Галущенка.