Верховна рада змогла прийняти законопроект про олігархів з урахуванням голосів групи «За Майбутнє» Ігоря Коломойського і «довіра» Андрія Веревського.

За прийняття проекту закону проголосувало 279 депутат.

Група Коломойського дала за законопроект 18 голосів, група Веревського - 15 голосів.

Рада прийняла проект закону, не чекаючи висновку Венеціанської комісії, яка на прохання України почала аналіз проекту на предмет відповідності правам людини.

Напередодні представники Венеціанської комісії під час візиту до Києва рекомендували офісу президента утриматися від голосування за проект до отримання висновків комісії, повідомив нардеп Олексій Гончаренко. Вердикт Венеціанської комісії очікується в середині грудня.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу
Показати ще

Згідно з висновком Уповноваженого з прав людини Людмили Денисової, проект закону № 5599 порушує Конституцію України і сприяє появі цензури в ЗМІ.