Ієромонах Митрофан, викладач Київської духовної академії і семінарії на каналі «Православна церква» розповів про гординю. За його словами, гординя має особливе місце серед гріхів.

«Гординя є смертним гріхом. Смертний гріх – це такий вчинок проти Бога або ближнього, через який людина втрачає божественну благодать, яка підтримує його. Якщо людина не кається в цьому гріху і вмирає, тоді ця людина є заручником вічної смерті, тому називається «смертний гріх», - зазначив Митрофан.

За словами священнослужителя, Святі Отці кажуть, що смертними гріхами є не просто набір якихось чітко визначених гріхів, а смертним гріхом є будь-який нерозкаяний гріх, але гординя серед них має особливе місце.

«Гординя – це гріх, коли людина прагне власної слави, перевершувати інших людей заслужено, гідно чи негідно. Бажання власної слави людини стало першим гріхом серед інших гріхів, які потім породили», - сказав Митрофан.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, священик УПЦ пояснив, чому дітей хрестять немовлям.

Також Знай.ua повідомляв, що в українців підручник з історії викликав занепокоєння, через пояснення походження людини: «Створив Бог».