Як повідомляє Центр інформації УПЦ з посиланням на pokrovkino.com, оргкомітет фестивалю розглянув понад 200 заявок на участь від режисерів з 15-ти країн світу.

«Сподіваємося, що православне кіно - добрий привід для гарного настрою, нових зустрічей і невгасаючого християнського оптимізму!» - поділилися організатори.

Всього глядачі зможуть побачити близько 80 фільмів. Кращі стрічки журі визначить у чотирьох номінаціях: «Ігрове кіно», «Короткометражне ігрове кіно», «Документальне кіно» і «Анімаційне кіно».

Фестиваль відбудеться в онлайн-форматі і, в разі сприятливої епідемічної обстановки, у столичному «Будинку кіно».

Як повідомлялося раніше, Міжнародний фестиваль православного кіно «Покров» вперше пройшов з благословення Митрополита Володимира у жовтні 2003 року.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

У минулому році на конкурс було надіслано близько 1200 фільмів, з них оргкомітет відібрав 68 стрічок, створених режисерами з восьми країн. У зв'язку з карантином фестиваль відбувся в онлайн-форматі. Його глядачами стали понад 100 тисяч інтернет-користувачів з 25-ти країн.