Голова Венеціанської комісії Джанні Кукіккіо подзвонив президенту України Володимиру Зеленському після голосування за законопроект про олігархів, і запросив надати в комісію його текст для аналізу.

Про це йдеться в повідомленні офісу Президента України за підсумком телефонної розмови, ініційованої головою Венеціанської комісії.

"Голова Венеціанської комісії звернувся з проханням надати комісії проголосований текст закону в редакції, підписаній главою держави, для розгляду і підготовки відповідного висновку»,- йдеться в повідомленні офісу президента.

Згідно з повідомленням української сторони, Зеленський і Букіккіо констатували " єдність підходів до необхідності розвитку в Україні верховенства права, демократії та реалізації судової реформи».

Прес-реліз Венеціанської комісії оприлюднений не був.
Нагадаємо, Венеціанська комісія почала перевірку законопроекту про олігархів 15 вересня на предмет відповідності Конституції і прав людини . Свій висновок вона повинна була надати до 15 грудня.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Однак, депутати фракції "Слуги народу «за підтримки груп» за майбутнє «і» довіра", близьких до олігархів Ігоря Коломойського і Андрія Веревського, відмовилися чекати висновків комісії і прийняли проект у другому читанні 23 вересня.

24 вересня виявилося, що проект вимагає повторного голосування через непоправні порушення процедури і виниклі правові колізії.