Запаси вугілля на складах ТЕС за останній тиждень скоротилися на 9%.

Про це йдеться в повідомленні державної компанії "Укренерго", пише УНІАН.

"Починаючи з 21 вересня припинилося зростання запасів вугілля на складах ТЕС. Станом на ранок 27 вересня на складах ТЕС знаходиться 776,9 тис. тонн вугілля, що на 8,9% менше, ніж на ранок 20 вересня (852,6 тис. тонн)", - повідомили в компанії.

Минулої п’ятниці, 24 вересня, Міністерство енергетики звинуватило "Укрзалізницю" в зриві поставок вугілля на ТЕС.

Саме через брак вагонів ТЕС не змогли збільшити поставки вугілля на тлі зростаючого споживання.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

"Укрзалізниця" не виконує заявок вугледобувних підприємств та збагачувальних фабрик із забезпечення напіввагонами, що важливо для проходження опалювального сезону цьогоріч", - повідомили в міністерстві.

За даними "Укренерго", попри саботаж з боку "Укрзалізниці", запаси вугілля на ТЕС з початку вересня збільшилися на 5,2%.

Як повідомлялося, в липні через недосконалі правила роботи ринку електроенергії ціни на електроенергію падали до 40 коп./кВт.год, що в 3-4 рази нижче собівартості виробництва.

Це призвело до зриву підготовки до опалювального сезону і низьких запасів вугілля.

У серпні ситуація виправилася, і ТЕС почали активно контрактувати нові обсяги вугілля, в тому числі по імпорту, а також активізували ремонтну кампанію.