Влада намагається зачистити інформаційне поле від критики і позбавити опозиційні партії доступу до фінансування шляхом так званого закону про олігархів.
Про це заявив лідер партії наші Євген Мураєв.

"Що за фактом відбувається? Закон прийнятий проти Медведчука і Порошенка-це перше завдання. І проти всього бізнесу, який може, не дай Бог подумати, що може допомогти якимось іншим політичним партіям крім провладних. Тобто зараз в ручному режимі у Данилова механізм -- будь-якому бізнесменові сказати: Ти сумки, будь ласка, сюди заноси, тому що, якщо ти захочеш комусь допомогти, то ми тебе олігархом призначимо»,-заявив Мураєв в ефірі «Україна24».
За словами політика, під критерії, передбачені в законопроекті, можуть потрапити тисячі громадян України з тих чи інших причин неугодні РНБО.
"Це контроль фінансової системи, це контроль медійної системи і зроблено це з тією метою, щоб узурпувати владу і не дозволити народитися альтернативі Зеленському. Тобто, друзі, у нас на очах відбувається побудова авторитаризму. Причому, це повністю порушує Конституцію. Дивіться, як сильно вони поспішали, вони ж розуміли, що скаже Європа», - підсумував Мураєв.
Нагадаємо, 23 вересня Верховна рада проголосувала у другому читанні і в цілому за законопроект про олігархів.
Як сама процедура голосування, так і суть законопроекту, викликали критику експертів у тому числі іноземних.