Обсяг постачання вугілля на ТЕС у вересні (за 29 днів) збільшився на 4% до 1,37 млн т, порівняно з аналогічним періодом серпня.

Про це свідчать дані Міністерства енергетики.

Поставки вугілля на ТЕС у вересні незначно перевищили споживання тепловою генерацією.

Найбільше вугілля у вересні було поставлено на Бурштинську - 275 тис.т, Курахівську - 204 тис. т і Запорізьку – 202 тис. т. всі три станції належать компанії «ДТЕК Енерго».

Станом на 29 вересня на складах ТЕС знаходилося 744,8 тис.т вугілля. Найбільший обсяг сконцентрований на Курахівській ТЕС - 172 тис. т.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Нагадаємо, у травні-липні через різкий обвал цін, спровокований діями трейдерів-спекулянтів, ТЕС і ТЕЦ не мали можливості купувати вугілля в повному обсязі, що призвело до зниження запасів палива. У серпні ситуація виправилася і ГК ТЕС почали контрактувати нові обсяги вугілля в тому числі з імпорту.

Зокрема, компанія ДТЕК почала поставки вугілля з Польщі, підписавши договір про імпорт 340 тис.т. також ДТЕК почав імпорт з Казахстану і США. Державна "Центренерго" також законтрактувала поставки вугілля з США.