Федерація роботодавців паливно-енергетичного комплексу (ФРПЕК) закликало регулятор НКРЕКП не допустити повної зупинки Калуської ТЕЦ напередодні опалювального сезону і виправити ситуацію з аномально низькими прайс-кепами в регіоні.

Про це йдеться в листі асоціації до НКРЕКП та Міністерства енергетики.

«Через економічно необґрунтовані цінові обмеження в Бурштинському енергоострові, ДП «Калуська ТЕЦ-НОВА», вже майже місяць працює в кризовому режимі критично малих запасів вугілля та вже кілька разів зупинялася через відсутність палива на станції. Для стабілізації ситуації єдиним можливим кроком є приведення прайс-кепів на РДН в острові Бурштинської ТЕС до рівня прайс-кепів на РДН в ОЕС України», - йдеться в листі асоціації.

За її даними, при собівартості виробництва електроенергії 2,07 грн/кВт.год державна ТЕЦ змушена продавати струм не вище 1,5 грн/кВт.год. Цінові обмеження в нічні години складають 96 коп./кВт.год, вдень – 2,05 грн/кВт.год.

Така ситуація призвела до численних зупинок ТЕЦ і неможливості розпочати опалювальний сезон.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Нагадаємо, за даними Міністерства енергетики Калуська ТЕЦ станом на кінець вересня залишилася без вугілля і через дефіцит коштів не має можливості його закуповувати. Проблеми з вугілля державна ТЕЦ відчуває з кінця серпня.

Керівництво Калуської ТЕЦ кілька разів просило уряд і НКРЕКП підвищити цінові обмеження до рівня хоча б мінімальної собівартості виробництва струму на ТЕЦ і ТЕЦ.