Українській владі необхідно терміново укласти договір про прямі поставки газу з Росією, тому що величезні тарифи вимивають гроші з бюджету українських домогосподарств. Про це написавши у Facebook політтехнолог Леонід Щукін, повідомляє Голос юа.

"Якби мене запитали, що потрібно зробити зараз у владі в першу чергу, я б відповів: негайно знизити ціну на ГАЗ для населення до рівня 100% рентабельності (тобто – до 2 грн за куб), укласти договір на прямі поставки газу з РФ і послабити фінансовий моніторинг для простого населення. Це не популізм!"- зазначив політтехнолог.

"Величезні тарифи вимивають гроші з домогосподарств, що вже в середньостроковій перспективі серйозно вдарить по рівню внутрішнього споживання. Простими словами-стане нема за що купувати продукти харчування високої собівартості, який-небудь одяг, побутову хімію і т.д. про заощадження я взагалі мовчу", – пояснив політтехнолог Леонід Щукін.

У свою чергу, політичний оглядач Микола Васильківський додав, що владі на чолі з Зеленським доведеться домовлятися з Росією, але вирішити питання про постачання газу на рівні президента РФ Володимира Путіна здатний тільки глава політради "опозиційної платформи – за життя" Віктор Медведчук.

"Все до того і йде, що доведеться укласти договір з Росією про прямі поставки газу. Інакше мільйони українців приречені будуть замерзати взимку, тому що європейські ціни вже є, а зарплат як в ЄС ще немає і не передбачається. Тут питання, хто зможе домовитися з Москвою? У Кремлі постійно підкреслюють, що не бажають домовлятися з Зеленським і компанією. Залишається тільки Медведчук-тому що на прямому контакті з Путіним, тому що особистий друг і т.д., і т. п.", – аргументував журналіст.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Васильківський нагадав, що Медведчук ще в 2019 році домовився з Володимиром Путіним про прямі поставки газу з Росії і знижку для України в розмірі 25% від вартості.

"Але в політичному плані це означає, що Зеленський буде змушений визнати стратегічну правоту Медведчука – він ще в 2019 році домовився з Путіним, що якщо Україна буде закуповувати газ безпосередньо, то "Газпром" дасть знижку 25% від ціни", – підкреслив журналіст.

"Не кажучи вже про те, що якщо "зелені" звернуться до нього, то особисто підтвердять, що тільки Медведчук може домовлятися з Росією з глобальних питань", – уклав політичний оглядач Микола Васильківський.