Запас вугілля на державній Калуській ТЕЦ (Бурштинський енергоострів, Івано-Франківська область) становить 1 000 тонн, що вистачить на роботу протягом 4 днів (до 10 жовтня).

Про це свідчать дані Міністерства енергетики.

Запас вугілля на державній ТЕЦ становить тільки 2% від необхідного обсягу: 1 тис. т з передбачених графіком Міненерго 40 тис. т.

Нагадаємо, критична ситуація з вугіллям на Калуській ТЕЦ виникла наприкінці серпня. Станція кілька разів зупинялася через відсутність палива.

Керівництво ТЕЦ повідомило, що штучні обмеження в Бурштинському енергоострові не покривають собівартість виробництва електроенергії, що не дозволяє ТЕЦ купувати вугілля.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

ТЕЦ не має можливості продавати електроенергію навіть за собівартістю через рішення НКРЕКП.

Калуська ТЕЦ офіційно звернулася до уряду і НКРЕКП з проханням виправити ситуацію із заниженими ціновими обмеженнями (price-cap), які не переглядалися більше 2 років.