Про результати заходу контролю повідомив голова Державної екологічної інспекції Андрій Мальований - йдеться на сайті відомства.

«В ході перевірки інспектори ДЕІ виявили, що несанкціоноване сміттєзвалище було ліквідоване силами громадськості. Однак зафіксовано низку інших порушень у сфері поводження з відходами, а саме:

  • не забезпечено здійснення централізованого збирання твердих побутових відходів від населення, не організоване роздільне збирання відходів;
  • не здійснюється контроль за дотриманням громадянами вимог у сфері поводження з побутовими та виробничими відходами;
  • у громаді не проводиться розгляд справ про адміністративні правопорушення або передача їх матеріалів на розгляд інших державних органів у разі порушення законодавства про відходи», - деталізував Андрій Мальований.

Держекоінспекція притягнула посадових осіб до відповідальності, а наразі розраховує збитки за виявлені порушення.

Голова ДЕІ додав, що перевірка Синевирської територіальної громади триває.

«Раніше ДЕІ отримала скаргу на засмічення берега гірської річки у Національному природному парку «Синевир». Цей факт підтверджували численні відео, що набули резонансу у публічному просторі», - зауважив Андрій Мальований.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще